Vill du förbättra din relation?

Att älska är inte alltid lätt. Det kräver mod, handling, engagemang, en hög känsla av ödmjukhet och ansvar. Jag har lång erfarenhet av att hjälpa par med relationssvårigheter. Med rätt hjälp är det lättare att förstå och förändra kommunikations och samspelsmönster som blivit destruktiva. Terapin ger möjlighet till nya sätt att förhålla sig till varandra och att hitta tillbaka till respekt och tillit i relationen. Ofta är parterapi det sista försöket att rädda en relation men det är minst lika bra att stärka relationen innan det gått så långt. 

 

Problem som par söker för kan vara gräl, otrohet, kontrollerande svartsjuka och separationsrädsla. Andra vanliga teman kan vara att man som par har olika behov av tid tillsammans, närhet, ansvar eller att det finns en överdriven anpassning till partner alt sjukdom hos anhörig. 

 

Pareterapisessionerna är 1,5 timme långa och mellan varje session får paret en hemuppgift. Ibland räcker det med att man träffar sin terapeut ett fåtal gånger, ibland under längre perioder.