Om Åsa Jonsson

Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv

-Kierkegaard-

Mitt arbete som legitimerad psykoterapeut med inriktning KBT och certifierad schematerapeut innebär enkelt uttryckt att jag hjälper människor att må bättre och utvecklas som person. Jag har ett stort engagemang i mitt arbete och strävar alltid efter att ge det där extra. Eftersom det är ett litet företag kan insatser skräddarsys och bemötandet blir personligt. För mig är varje människa och uppdrag unikt.

 

Som legitimerad psykoterapeut har jag spetskompetens inom psykoterapi. Jag har yrkeserfarenhet från psykiatrisk öppenvård, primärvård, beroendevård, företagshälsovård och socialtjänst. Jag är specialiserad på kort och långtids terapi för en rad olika problem som ångest, depression, trauma, utmattningssyndrom, alkohol/drog/spel/sex beroende, relationsproblem, stress, sorg och kriser. 

 

Mitt arbete som handledare - och lärare i psykoterapi innebär att jag handleder personal inom människovårdande yrken såsom psykiatri, primärvård, företagshälsovård eller studenter som utbildar sig i psykoterapi. 

 

Psykoterapimottagning Kabinett (tidigare KBT och Psykiatri) arbetar för att öka kunskapen om evidensbaserad psykologisk behandling och använder en del av vinsten till att arbeta med klienter pro bono dvs utan att ta betalt. 

 

Det blir ett sätt att bidra till att den forskningsbaserade psykologin som kognitiv beteendeterapi och schematerapi når en bredare publik. Jag vill vara aktiv i processer som bidrar till att människor mår bättre och utvecklas på olika områden i sina liv. 

 

Jag är nyfiken på livet - kanske särskilt att upptäcka nya platser och lära mig nya saker men inget fascinerar mig mer än oss människor. En ständig strävan jag har är att vara närvarande, både i min ensamhet och tillsammans med andra. 

 

Åsa Jonsson

Fil.kand. psykologi, leg psykoterapeut KBT, certifierad schematerapeut, certifierad i neurofeedback och handledare - och lärarutbildad i KBT

 

Att våga är att förlora fotfästet en stund. Att inte våga är att förlora sig själv

-Kierkegaard-